Country

Vinkkejä työviihtyvyyteen

Työympäristön viihtyvyyteen toimistoissa voi vaikuttaa pienilläkin asioilla. Kokosimme tälle sivulle kuusi yksinkertaista vinkkiä työviihtyvyyden parantamiseen.

 

1. Pidä työympäristösi siistinä

Pidä tavarat järjestyksessä. Poista turhat paperit. Luovuus kärsii sekasotkusta. Nauti harmoniasta.

 

 

2. Virikkeitä taukotiloihin

Taukopaikoilla on hyvä olla materiaalia: lehtiä, piirustusvälineitä, ehkä jopa pelejä. Kahviautomaattien lähelle on hyvä sijoittaa seisomapisteitä,   joihin voi jäädä myös pitämään spontaaneja palavereita.

3. Rauhoita keskittymisalue

Keskittymistä auttaa mukava tuoli mahdollisimman kaukana häiriötekijöistä, katse mieluiten ulos tai ainakin kauas. Rauhalliset mietiskelytauot tekevät hyvää välillä.

 

 

4. Huomioi vuodenajat

Hyödynnä luonnonvaloa mahdollisimman paljon. Lisää talvella tunnelmavaloa lisävaloilla sekä vaikkapa tuikuilla. Tuo myös luonto sisään vuodenajan mukaan vaikkapa oksien ja kukkien muodossa. Katso myös ulos, vaikkapa puhuessasi kännykkään.

 

 

5. Personoi ympäristösi

Tuo sinulle läheisiä kuvia tai esineitä mukaan työpaikalle, esimerkiksi henkilökohtainen tarra muistivihkon kanteen tai kaunis kahvikuppi. Koneen taustakuvan vaihto silloin tällöin piristää päivää.

 

6. Tuo kodikkuutta työpaikalle

Työpaikallekin voi tuoda kodikkuutta luovia elementtejä, kuten mattoja, jalkalamppuja ja koristetyynyjä. Pehmeät muodot ja lämmin valaistus rauhoittavat mieltä ja auttavat keskittymään.

 

 

Lisää vinkkejä työhyvinvoinnin parantamiseen löydät ergonomia-sivuiltamme.

Share this page