Suomalaisen Työn Liitto on myöntänyt Martelan palveluille ja valituille tuotteille Avainlippu-tunnuksen osoituksena Suomessa valmistetuista tuotteista ja Suomessa työllistävästä toiminnasta jo toiseksi kolmivuotiskaudeksi. Avainlippu-tunnus myönnettiin kaikille Martela Lifecycle -palveluille ja Martelan tuotteista esimerkiksi uusille Oona ja PentaGo-pöydille. Martela Lifecycle -elinkaarimallissa työympäristöä lähestytään kattavan kokonaisajattelun kautta, jolloin toimitilasta, kalusteista ja ihmisistä pidetään huolta.

Avainlippu on merkki suomalaisesta työstä. Avainlippu kertoo, että tuote on valmistettu tai palvelu tuotettu Suomessa ja työllistää Suomessa. Suomalaisten kustannusten osuus tuotteen omakustannusarvosta eli kotimaisuusasteen on oltava vähintään 50 prosenttia. Laskelmassa otetaan huomioon kaikki tuotteeseen kohdistuvat kustannukset, kuten henkilöstökustannukset, alihankinnat ja materiaalihankinnat. Palvelu-Avainlippua hakevalla yrityksellä on myös oltava merkittävä kotimainen omistusosuus, Suomessa toimiva johto ja yrityksen pääkonttorin tulee sijaita Suomessa.

Avainlippu myönnetään hakemusten perusteella kolmeksi vuodeksi kerrallaan, ja sen käyttöoikeuteen vaadittavat tiedot tarkistetaan yrityksiltä vuosittain. Martelalle myönnettiin avainlippu nyt jo toistamiseen.

- Suomalaisuus on yksi Martelan arvoista. Martela perustettiin jo vuonna 1945 tuotteiden suunnittelun ja asiakaskeskeisyyden pohjalta. Martela Lifecycle -palvelumme tarkoituksena on edelleen työn kehittäminen, kiertotalouden huomioiminen ja hyvinvoinnin lisääminen suomalaisilla työpaikoilla. Avainlipun saaminen Lifecycle-palveluille ja laajalle tuotevalikoimallemme on suuri kunnia, kertoo Martelan vastuullisuuspäällikkö Anne-Maria Peitsalo.

- Työympäristön pitää tukea nykyaikaisen työn vaatimuksia ja lisätä ihmisten vuorovaikutusta sekä työn tehokkuutta. Kotimaisissa palveluissa voidaan huomioida suomalaisen työkulttuurin tarpeet ja myös jatkuvasti kehittää palveluitamme, Peitsalo taustoittaa.

Avainlippu-merkki tunnetaan varsin hyvin. Suomalaisen Työn Liiton tutkimuksen mukaan 79 prosenttia suomalaisista kuluttajista tuntee Avainlipun erittäin hyvin tai melko hyvin. Tunnettuus yrityspäättäjien keskuudessa on 92 prosenttia. Suomalaisista suurin osa (71 %) on myös sitä mieltä, että Avainlippu vaikuttaa ostopäätöksiin positiivisesti.

Suomalaisen Työn Liiton markkinointipäällikkö Reetta Mentu toteaa, että kotimaisen tuotteen hankinta koetaan yhteiskunnallisena vaikuttamisena ja arvovalintana, joka edesauttaa suomalaista kilpailukykyä ja hyvinvointia.
 

OSTA TYÖTÄ SUOMEEN -PÄIVÄ 7.12.

Osta työtä Suomeen -päivää vietetään tänä vuonna perjantaina 7.12. Silloin ostetaan vain suomalaista ja tehdään siitä tapa. Tapahtuman tarkoituksena on saada suomalaiset kiinnittämään huomiota kulutusvalintoihinsa ja valitsemaan suomalaisen tuotteen tai palvelun. 

Valinnoilla on merkitystä, sillä jos jokainen suomalainen käyttäisi 10 euroa kuukaudessa enemmän suomalaisiin tuotteisiin ja palveluihin, syntyisi Suomeen vuositasolla 10 000 uutta työpaikkaa. Kotimaisen tuotteen työllistävä vaikutus ja palvelun tai tuotteen sisältämät, suomalaisille tutut arvot ovat hyviä syitä suosia suomalaista.

 

Lisätietoja

Anne-Maria Peitsalo, vastuullisuuspäällikkö, Martela Oyj
0407201491, anne-maria.peitsalo@martela.com


Reetta Mentu, markkinointipäällikkö, Suomalaisen Työn Liitto
050 561 5030, reetta.mentu@suomalainentyo.fi

Suomalaisen Työn Liitto on asiantuntijaorganisaatio, joka toimii sen puolesta, että suomalaisen työn arvostus kasvaa ja suomalainen työ menestyy. Liitto hallinnoi suomalaisesta työstä kertovia , vaikuttaa ostopäätöksiin ja haastaa työelämää uudistumaan. Avainlippu on Suomessa valmistetuille tuotteille ja Suomessa tuotetuille palveluille myönnettävä alkuperämerkki. Avainlippua kantaa yhteensä noin 4000 tuotetta, tuoteryhmää tai palvelua. Lue lisä Avainlipusta: www.suomalainentyo.fi/yrityksille/avainlippu/


Lue lisää Martelan vastuullisuudesta!

Martelan tuotteet, joille myönnetty Avainlippu:

Aktiv, Grip, Sola ja Trivia-tuolit rullattomilla metallijalustoilla
Form-neuvottelutuolit ja - nelipistejalustaiset työtuolit
Drop-jakkarat ja Koop–tuolit
Sola korkeussäädettävät rullajalustaiset tuolit
Aktiv, Frankie ja Oona-pöydät
PentaGo, Pinta I ja Plus+-pöydät
Spot(kaasujouseton)-pöydät
Trivia ja Trivia light -pöydät 
Alku ja Cube-pöydät laminaattikansilla ja metallijalustoilla
Grip ja Pinta II-pöydät laminaattikansilla ja metallijalustoilla
Sähkösäätöiset Frankie ja Pinta EQ –pöydät erikoislaminaateilla
Melamiinirunkoiset Combo-kaapit ja Cupio-laatikostot
Hush-puhelinkopit
PaperRolls-paperilajittelijat
Spot-akryylipöytäseinäkkeet
Kaari-naulakot
Tiipii ja The Tree -tilanjakajat

Martelan Lifecycle -palvelut, joille myönnetty Avainlippu:

Määrittelypalvelut
Martela Dynamic Työympäristön Käyttöasteenmittaus
Kalusteiden inventointi
Tila- ja sisustussuunnittelu
Martela Dynamic -ratkaisut
Kalusteratkaisut
Muuttopalvelut
Kalusteiden kierrätys
Kalustevuokraus ja leasing
Muutot
Toimitus ja asennus
Käyttäjäkokemuksen mittaaminen
Martela Dynamic Työympäristön Käyttöasteenmittaus
Kalusteiden varastointi
Työtuolikartoitus
Kalusteiden huolto
Käyttöomaisuuden hallinta (KOHi)
Tilojen käytön optimointipalvelu

 

Kaikki kalusteet ja palvelut täältä.

Share this page