Country

Blogi: Jani Järvinen, Director, Implementation & Maintenance, Martela

Työympäristön mielekkyys on yhä tärkeämpi tekijä työpaikkaa valittaessa, ja kilpailee jopa palkan kanssa. Samaan aikaan kun etätyö ja uudenlaiset työskentelytavat yleistyvät, työntekijät odottavat työnantajan tarjoamalta työympäristöltä jatkuvasti enemmän.

Myönnän itse avoimesti nauttivani siitä, että saan tehdä töitä kasvotusten ihmisten kanssa Martelatalon inspiroivissa tiloissa. Teen etätöitä vain silloin, kun minun on keskityttävä tiiviisti jonkin asian ympärille ja edistettävä työasioita täysin itsenäisesti. Töihin tulen kohtaamaan työkavereita ja sparraamaan yhdessä.

Toimistolla työskentely on minulle sosiaalinen tapahtuma, joka antaa huikeaa lisäpotkua erinomaiseen työpäivään. Voin sopia neuvottelun kollegan kanssa kahvin ääreen tai hakea uusia ideoita useamman työkaverin kanssa inspiroivasti sisustetussa neuvotteluhuoneessa.

Jos sosiaalisen päivän kuitenkin yllättää hiljaisuutta vaativa asia, sekin hoituu. Silloin vetäydyn hiljaiseen tilaan, jossa minun ei yhdessä sovitun käytännön mukaisesti välttämättä edes tarvitse havahtua tervehtimään huoneeseen saapuvaa kollegaa.

        

Pienilläkin muutoksilla teet vaikutuksen työntekijään


Kuinka usein loppujen lopuksi havahdumme huomaamaan, että työympäristö on merkittävästi enemmän kuin vain ”tuoli, pöytä ja neukkari”. Työympäristö on itse asiassa yllättävän monitahoinen mahdollisuus houkutella ja innostaa työntekijöitä. Se on myös keino kertoa yrityksen arvoista ja tavoista toimia. Hyvät tilat myös tuottavat yllätyksiä – siis myönteisiä!

Hyväkään työympäristö ei kuitenkaan kestä ajan hammasta eikä turtuvaa silmää. Siksi toimistoa kannattaa tuunata tasaisin väliajoin, pala palalta. Harvoinhan kotiakaan remontoidaan kerralla kokonaan. Arkea voi piristää kotona vaihtamalla kalusteiden järjestystä ja hankkimalla mausteeksi uutta ilmettä tuovia tekstiilejä. Miksi näin ei tehtäisi myös työpaikalla?

Myönteiset muutokset ovat viesti välittämisestä ja eteenpäin menemisestä. Ennen kun aloitat seuraavaa täysremonttia, mieti voisitko jaotella toimitilasi uudestaan olemassaolevilla kalusteilla. Apuna voi käyttää esimerkiksi neljän c:n mallia, jossa varataan omat alueensa vuorovaikutukselle, keskittymiselle, yhteistyölle ja palautumiselle (communication, concentration, collaboration, chilling out).


Viihtyisän työympäriston resepti on kaikkien ulottuvilla


Inspiroiva työympäristö on paitsi houkuttelevuus-, myös viihtyvyystekijä. Sen resepti ei ole mikään salaisuus. Aineksia ovat yhteiset ja selkeät tilojen käytön pelisäännöt, eri käyttötarkoituksiin räätälöidyt, helppokäyttöiset ja älykkäät tilat sekä miellyttävä sisustus.

Olisiko nyt aika katsoa ympärille ja pysähtyä miettimään, ovatko sinun yrityksesi työtilat kilpailukykyiset, toimivat ja innostavat? Millaisilla muutoksilla työtiloista saisi rekrytointivaltin?
 

Lue lisää:
Parhaat työympäristöt
Työympäristö on johtamisen väline
Säästäminen yritysmuutossa voi tulla kalliiksi

 

Ota yhteyttä
 


 

Share this page