Suomalaisen Työn Liitto on myöntänyt Martelan palveluille ja valituille tuotteille Avainlippu-tunnuksen osoituksena Suomessa valmistetuista tuotteista ja Suomessa työllistävästä toiminnasta. Avainlippu-tunnus myönnettiin kaikille Martela Lifecycle -palveluille ja Martelan tuotteista esimerkiksi Koop-tuolille. Martela Lifecycle -elinkaarimallissa työympäristöä lähestytään kattavan kokonaisajattelun kautta, jolloin toimitilasta, kalusteista ja ihmisistä pidetään huolta.


Avainlippu voidaan myöntää tuotteelle, joka on valmistettu Suomessa. Suomalaisten kustannusten osuus tuotteen omakustannusarvosta eli kotimaisuusasteen on oltava vähintään 50 prosenttia. Laskelmassa otetaan huomioon kaikki tuotteeseen kohdistuvat kustannukset, kuten henkilöstökustannukset, alihankinnat ja materiaalihankinnat. Palvelu-Avainlippua hakevalla yrityksellä on myös oltava merkittävä kotimainen omistusosuus, Suomessa toimiva johto ja yrityksen pääkonttorin tulee sijaita Suomessa.

Martelan tuotteet, joille myönnetty Avainlippu:

Pinta I -pöydät
Pinta II ja Alku-pöydät laminaateilla
Pinta EQ -pöydät erikoislaminaateilla
Frankie-pöydät (ei viilutettu sähkösäätöinen)
Plus+, From ja Cube -pöydät
Martin-taittopöydät
Spot-pöydät laippajalalla (ei kaasujousella)
Aktiv ja Trivia -koulupöydät
Grip-koulupöydät laminaateilla
Combo-kaapit
Cupio-laatikostot
Sola-tuolit (ei rullajalustalla)
Form 1 ja Form 4 -tuolisarjat
Form 0,5 -tuolit nelipistejalustalla
Koop-tuoli
Drop-jakkarat
Aktiv, Grip ja Trivia -oppilastuolit (ei rullajalustalla)
Spot-akryylipöytäseinäkkeet
PaperRolls-paperilajittelija
Puhelinkopit
Tuolivaunut
Kaari-naulakot
Tiipii ja The Three -tilanjakajat

Martelan Lifecycle -palvelut, joille myönnetty Avainlippu:

Määrittelypalvelut
Martela Dynamic Työympäristön Käyttöasteenmittaus
Kalusteiden inventointi
Tila- ja sisustussuunnittelu
Martela Dynamic -ratkaisut
Kalusteratkaisut
Muuttopalvelut
Kalusteiden kierrätys
Kalustevuokraus ja leasing
Projektinhallinta
Toimiston pintaremontti
Muutot
Toimitus ja asennus
Kalusteiden kierrätys
Kalusteiden käyttöopastus
Käyttäjäkokemuksen mittaaminen
Martela Dynamic Työympäristön Käyttöasteenmittaus
Kalusteiden varastointi
Kalustevuokraus ja leasing
Työtuolikartoitus
Kalusteiden huolto
Käyttöomaisuuden hallinta (KOHi)
Kalusteiden kierrätys

 

- Kotimaisuus on meille Martelassa hyvin tärkeä arvo. Martela Lifecycle -palvelumme tarkoituksena on työn kehittäminen, kiertotalouden huomioiminen ja hyvinvoinnin lisääminen suomalaisilla työpaikoilla. Tästä syystä Avainlipun saaminen Lifecycle-palveluille ja yli 30 tuotteellemme on suuri kunnia, kertoo Martelan markkinointi- ja vastuullisuusjohtaja Minna Andersson.

 

- Työympäristön tulee tukea nykyaikaisen työn vaatimuksia ja lisätä ihmisten avoimuutta ja vuorovaikutusta. Kotimaisuuden ansiosta palveluissa voidaan huomioida suomalaisen työkulttuurin tarpeet ja myös jatkuvasti kehittää palveluitamme, Andersson taustoittaa.

 

Avainlippu-merkki tunnetaan varsin hyvin. Suomalaisen Työn Liiton tutkimuksen mukaan 92 prosenttia suomalaisista tuntee Avainlipun erittäin hyvin tai melko hyvin. Suomalaisen Työn Liiton markkinointipäällikkö Reetta Mentu toteaa, että kotimaisen tuotteen ja palvelun hankinta koetaan yhteiskunnallisena vaikuttamisena ja arvovalintana, joka edesauttaa suomalaista työllisyyttä, kilpailukykyä ja hyvinvointia.

 

- Kuluttajat liittävät Avainlippuun positiivisia mielikuvia kotimaisuudesta, luotettavuudesta, ympäristöystävällisyydestä sekä työllistävyydestä. Avainlipun kautta yritykset voivat viestiä tärkeistä arvoista, Mentu kertoo.

 

Lisätietoja

 

Reetta Mentu, Markkinointipäällikkö, Suomalaisen Työn Liitto,
050 561 5030, reetta.mentu@avainlippu.fi

 

Suomalaisen Työn Liitto on asiantuntijaorganisaatio, jonka tehtävänä on edistää suomalaisen työn arvostusta ja menestystä. Liitto hallinnoi suomalaisesta työstä kertovia merkkejä ja verkkopalveluita. Avainlippu on Suomessa valmistetuille tuotteille ja Suomessa tuotetuille palveluille myönnettävä alkuperämerkki. Avainlippua kantaa yhteensä yli 3500 tuotetta, tuoteryhmää tai palvelua. www.suomalainentyo.fi

Share this page