Martela tuo markkinoille uuden sukupolven Dynamic Storage -säilytysjärjestelmän. Monitilatoimistoihin, oppimisympäristöihin ja asiakastiloihin suunnitellut mobiililaitteilla ja älykorteilla ohjattavat säilytyskaapit ovat helppoja käyttää ja yksinkertaisia hallita. Järjestelmän automaattisesti tuottaman käyttöastetiedon ansiosta säilytystilojen määrä ja sijoittelu voidaan optimoida todellisen tarpeen mukaan.

Perinteisten säilytystilojen keskeinen ongelma on pitkäaikaisen käytön myötä kasaantuva tavaramäärä. Siksi säilytystilasta on jatkuvasti pulaa. Ylläpitoa kuormittavat mm. avaimien unohtaminen ja katoaminen, käyttäjien vaihtuminen sekä säilytystilojen löytäminen myös projektihenkilöstön ja vierailijoiden tavaroille.

Monimuotoistuvat työtavat ja työympäristöt edellyttävät joustavampia säilytysratkaisuja

Uuden sukupolven Martela Dynamic Storage -säilytystilat vapauttavat sekä käyttäjät että ylläpidon avainten hallinnoinnista ja vapaiden tilojen etsimisestä. Mobiilisovellus ohjaa lähimmän vapaan säilytyslokeron luokse, ja kaappi suljetaan ja avataan sovelluksen avulla. Vaihtoehtoisesti avaimena voi toimia esimerkiksi kulkukortti.

”Monitilaympäristöissä läheskään kaikki työntekijät eivät käytä säilytystilaa samanaikaisesti. Noin puolet työntekijöistä käyttää säilytystilaa harvoin ja yllättävän suuri osa ei koskaan. Liikkumisen kannalta fiksusti sijoitetut ja hetkessä käyttöönotettavat säilytystilat ovat erittäin konkreettinen tapa helpottaa työntekijöiden arkea. Tavaroille on aina tarjolla lukittava kaappi lähellä valittua työskentelytilaa, ja tarvittaessa laitteensa saa ladattua kaapissa, vaikka lounaan aikana”, sanoo Tytti Ruponen, Martelan Offering Manager.

Käyttöastetiedot opastavat sijoittamaan säilytyskaapit oikein

Mobiiliohjatun säilytyskaapin voi varata käyttöön haluamakseen ajaksi ylläpidon määrittelemissä rajoissa. Kaapeissa on myös usb-pistokkeet mobiililaitteiden lataamiseen. Mikäli varattuun kaappiin ei kosketa pitkään aikaan tai ennalta määritetty maksimiaika lähestyy, sovellus muistuttaa käyttäjää ja kysyy olisiko kaappi mahdollista jo vapauttaa muille tarvitsijoille. Mobiiliohjaus palvelee erinomaisesti myös vierailijoita ja soveltuu toimistojen ohella esimerkiksi julkisiin tiloihin, oppilaitoksiin tai vaikkapa pukukoppeihin.

Ylläpidolle Martela Dynamic Storage -järjestelmä kertoo säilytystilojen käyttöasteen ja opastaa sijoittamaan säilytysratkaisuja sinne, missä niitä eniten tarvitaan. Seurauksena säilytystiloja tarvitaan aiempaa vähemmän, ja oikeuksia niiden käyttöön voidaan hallinnoida nopeasti ja tehokkaasti.

”Säilytystarpeet vähenevät työtapojen muuttumisen myötä. Kun mapeille ja papereille ei ole enää käyttöä, yhä useampi valmiiksi nimetty säilytyskaappi jää turhaksi. Älykkäiden säilytysjärjestelmien ansiosta säilytystilojen kokonaismäärä ja niiden tarvitsema lattiapinta-ala voidaan pienentää jopa puoleen, ja tarvitsijat löytävät silti helposti vapaita tiloja”, Tytti Ruponen kertoo.

Lisää joustavuutta ja vähemmän ylläpitotyötä

Mobiililaitteilla ohjattava Martela Dynamic Storage -säilytysjärjestelmä otettiin Martelatalossa käyttöön kesäkuussa, ja kokemukset ovat erinomaisia. Älysäilyttimiä jo hyödyntävien Martelan pohjoismaisten asiakkaiden joukossa on mm. PwC Bergenissä, ja sama järjestelmä on käytössä esimerkiksi maailman älykkäimmäksi toimistorakennukseksi valitussa Deloitten Edgessä Amsterdamissa.

”Työntekijät arvostavat panostuksia työympäristöön, työvälineisiin ja moderniin ajatteluun. Ylläpitoa puolestaan helpottaa, kun kadonneisiin ja unohtuneisiin avaimiin tai sähkölukkojen pattereiden vaihtoon liittyvä työ putoaa käytännössä nollaan”, Tytti Ruponen sanoo.

Martela Dynamic Storage on osa Martela Dynamic -tuoteperhettä, joka sisältää älykorttien ja älypuhelinten avulla hallittavat ratkaisut myös mm. työpisteiden ja neuvottelutilojen varauksiin. Ratkaisujen avulla toimistojen tilat ja resurssit mukautuvat liikkuvien työntekijöiden tarpeisiin ja sujuvoittavat arkea. Analytiikka mahdollistaa erilaisten tilatyyppien käytön ja käyttökokemusten seurannan sekä työympäristön jatkuvan optimoinnin.

 

 

Lisätietoja:

Lue lisää Smart Workplace by Martela -ratkaisuista.

Tutustu uusimpiin blogikirjoituksiimme ja uutisiin.
 

Tytti Ruponen, Offering Manager, Martela Oyj
050 394 8606
tytti.ruponen@martela.com

Panu Muhonen, Offering Director, Martela Oyj
0500 412 068
panu.muhonen@martela.com

Share this page