Gulled - HAY, &tradition, Magis

Gulledin matka huonekalualalla alkoi vuonna 1895 Smålannissa, tarkemmin sanottuna Emmabodan ja Långasjön välissä, missä toiminnan aloittivat Karl Elof ja hänen vaimonsa Hulda. Vuonna 1914 he muuttivat Emmabodaan ja rakensivat sinne talon ja huonekalutehtaan. Huonekalukauppa perustettiin naapurikiinteistöön vuonna 1928. Pääasiallisesti tuotanto koostui tuoleista, pöydistä ja kaapeista. Kun huonekalukauppa aloitti toimintansa, valikoimaa täydennettiin verhoilluilla sohvaryhmillä. Vuonna 1944 yrityksen toiminnan otti hoitaakseen Lennart Gulled (isoisä), joka oli tullut sukuun avioliiton kautta.

Huonekalukauppa lopetti toimintansa 50-luvun puolivälissä, mutta Lennart jatkoi työskentelyään huonekalualalla. Calle Gulled aloitti uransa huonekalualalla Svenssoneilla Lammhultilla, Växjö Möblerillä ja Zackrissons Möblerillä Mölndalissa. 70-luvun alussa Calle aloitti työskentelynsä Silverbergs Möblerillä Malmössa, mistä hän jatkoi uraansa edustajana Creation Baumannilla 15 vuoden ajan ja perusti sen jälkeen Flosin Ruotsissa.

Vuodesta 2004 alkaen Johan, Henric ja Bodil ovat pyörittäneet Gulled-agentuuriliikkeitä, joihin huonekalutuottajat Magis, Hay ja &tradition toimittavat esimerkiksi sellaisten suunnittelijoiden kuin J. Morrisonin, K Grcicin, S Giovannonin, M Wandersin ja R. Aradin muotoilemia tuotteita.

Lue lisää Gulledin sivulta