Country

Yrityskylä

Yrityskylä Alakoulu

Yrityskylä-oppimisympäristö on koululaisten oma yhteiskunta ja nuorten johtama maailma

Martela tarjoaa Yrityskylä Alakoulun oppimisympäristöihin sopivat kalusteet ja se on mukana kaikilla kahdeksalla alueella.

Yrityskylä on peruskoulun kuudensille ja yhdeksänsille luokille suunnattu yhteiskunnan, talouden, työelämän ja yrittäjyyden oppimiskokonaisuus, jonka tarina alkaa vuodesta 2009. Maailman parhaana palkittu Yrityskylä on kehitetty Suomessa ja toimintaa koordinoi Taloudellinen tiedotustoimisto TAT. Yrityskylä tarjoaa kunnille ja kouluille laadukkaan ja oppimisen iloa tulvivan oppimiskokonaisuuden. Mikä parasta, Yrityskylä pohjautuu opetussuunnitelmaan.

Yrityskylä Alakoulun oppimisympäristö on koululaisten oma yhteiskunta, pienoiskaupunki, jossa oppilas työskentelee omassa ammatissaan saaden palkkaa tekemästään työstä. Lisäksi oppilas toimii kuluttajana ja kansalaisena osana suomalaista yhteiskuntaa.

Yrityskylät sijaitsevat Espoossa, Helsinki-Vantaalla, Itä-Suomessa, Kaakkois-Suomessa, Pirkanmaalla, Pohjanmaalla, Pohjois-Pohjanmaalla ja Varsinais-Suomessa. Yrityskylä tavoittaa yli 60 000 oppilasta lukuvuodessa.


Vastuullisuus edellä

Meille tärkeä kulma yhteistyössä on vastuullisuus. Koululaiset tutustuvat käyttäjälähtöisten ja vastuullisten ympäristöjen suunnitteluun ja toteutukseen. Kiertotalouden merkityksen ymmärtäminen on tärkeä yhteiskunnallinen aspekti. Yrityskylässä koululaiset toimivat Martelassa toimitusjohtajana, työympäristöasiantuntijana ja myyjänä.