Country

Vitec

Tukholma, 2017

Sisustussuunnittelu Emma Nilsson

Vitec on kasvava IT-yritys, joka toimii Ruotsissa, Norjassa, Suomessa ja Tanskassa. Kasvu perustuu ennen kaikkea yrityskauppoihin, joten uudet toimistot ovat osa Vitecin arkea. Toimitilojen remontointi ja uudistaminen perustuu useimmiten yrityksen graafisiin ohjeisiin.

Uusi ensivaikutelma esittäytyy

Vitecin Tukholman konttorin toimistopäällikkö Emma Henriksson on vastuussa toimistojen edustustilojen muutoksista. Tukholman konttori sijaitsee Kungsholmenin Hornsbergsstrandilla.

"Konttori oli uudistamisen tarpeessa ja panostimme tiloihin, joissa asiakkaat käyvät, eli sisäänkäyntiin, kokoushuoneisiin ja niiden ympärillä oleviin tiloihin", Emma Henriksson sanoo.

Värit ja materiaalivalinnat noudattivat Vitecin ohjeita, joten tuloksena oli valoisa ja raikas kokonaisuus. Lopputulosta voi kuvata sanoilla kestävä, eheä ja joustava, ja näistä muodostuu Vitecille oma ainutkertainen identiteetti.

"Teimme Martelan kanssa yhteistyötä vastaavanlaisessa projektissa jo Oslossa ja koska olimme tyytyväisiä lopputulokseen, tuntui hyvältä työskennellä heidän kanssaan myös Tukholmassa. Heiltä saa sitä paitsi apua niin pienissä kuin suurissakin projekteissa, mikä sopii meille hyvin", Emma kertoo.
 

Tukholman toimisto on samalla edustuskonttori ja siellä käy Vitecin kaikkien liiketoiminta-alueiden nykyisiä ja mahdollisia tulevia asiakkaita. Siksi on erityisen tärkeää antaa niin hyvä ensivaikutelma kuin mahdollista. Tavoitteena oli muun muassa ympäristö, joka saa tulijan tuntemaan itsensä tervetulleeksi ja viestii yrityksen arvoja sekä graafisesti että tunnelmallaan.

"Meillä oli monenlaisia ehdotuksia, mutta halusimme vielä enemmän ja vielä isompia ideoita. Heti Martelan sisustussuunnittelijan Emma Nilssonin ensimmäisistä ehdotuksista kävi selväksi, että olimme tehneet oikean valinnan. Olimme itse keskittyneet käytännön yksityiskohtiin ja ajatelleet enemmän tilan käyttöä ja toimintaa arjessa ja erityistilaisuuksissa. Martela kehitti suunnitelmistamme vielä parempia ja toi mukaan uusia väri- ja muotoideoita ja etenkin kattavaa materiaalituntemusta.

"Arvostan myös sitä, että saimme tehdä aitoa yhteistyötä. Martelan Emma kuunteli ja paransi ideoitamme. Asiakkaana oli yhteistyömme minusta mahtavaa."


 

Heti alusta alkaen Vitec toivoi helposti muunneltavaa toimistoa, jonka kalustusta voi muokata käyttötarpeiden mukaan: edustustarpeisiin, kokouksiin, koulutustilaisuuksiin sekä vastaanotto- ja aulatiloiksi.

"Innostuimme heti esimerkiksi jättimäisestä matosta, joka kivalla tavalla ikään kuin kokoaa tilan yhteen. Matto on noin yhdeksän metriä pitkä, ja siitä tuli yllätyksellinen ja hauska yksityiskohta, johon olemme erityisen tyytyväisiä. Meillä on nyt hieno tila, jossa on elämää ja liikettä sisäänkäynnistä ja aulasta lähtien, helposti saavutettava ja viihtyisä vastaanotto ja kaksi hyvin toimivaa ja raikasta kokoushuonetta. Tätä ajattelutapaa aion varmasti soveltaa tulevissakin projekteissa", Emma Henriksson toteaa.
 

Tietoa Vitecistä

Vitec on pohjoismainen ohjelmistoyritys. Se kehittää ja toimittaa liiketoimintakriittisiä ja toimialakohtaisia ohjelmistotuotteita. Vitecin asiakaskuntaan kuuluu kiinteistöhuoltoyrityksiä, rakennus- ja kiinteistöyrityksiä, pankkeja ja vakuutusyhtiöitä, terveydenhuollon yrityksiä, autojen varaosakauppiaita, energiayhtiöitä ja jätehuollon yrityksiä. Konsernilla on 500 työntekijää ja sen liikevaihto oli 675 miljoonaa kruunua vuonna 2016. Vitecin osake on listattu Nasdaq Tukholmassa.