Country

UMA

Sisustussuunnittelu Arno Puukko Sisustusarkkitehdit Gullstén - Inkinen Oy, kalustevalinnat yhteistyössä Heli Romppainen Martela Oyj

Toukokuun 2016 alussa Helsinkiin avautui yritysten ja freelancereiden käyttöön aivan uudenlainen työympäristö. UMA tarjoaa niin työpisteitä, neuvottelutiloja kuin virkistystilojakin aivan kaupungin ytimessä. UMA Esplanadi sijaitsee Alvar Aallon suunnittelemassa kiinteistössä Akateemisen kirjakaupan 3. kerroksessa.

Uudenlainen tapa tehdä työtä

UMA Esplanadi on Technopoliksen coworking-työtilojen lippulaivahanke. Helsingin lisäksi coworking tiloja löytyy myös 7 muusta Suomen kaupungista, Norjasta, Venäjältä, Virosta ja Liettuasta. 

UMA-verkoston (Human Workspace) tiloja voi maksua vastaan käyttää kuka tahansa freelancereista pörssiyritysten työntekijöihin. UMA Esplanadi tarjoaa työskentelytilat ja yhteisön noin sadalle hengelle. Tilasta löytyy avoin työskentelyalue, hyvillä videoyhteyksillä varustettuja neuvottelutiloja, hiljaisia työpisteitä, tilat ideointiin, rentoutumiseen ja verkostoitumiseen.

Martela on ollut kumppanina hankkeessa vastaten tilan kalustuksesta ja osallistunut myös sisustussuunnitteluun. Martelan toimittamat ratkaisut tuovat UMA Esplanadiin kodinomaisuutta, joka tukee työntekijöiden luovuutta ja kohtaamisten helppoutta. Nykyaikaisessa työtilassa keskeisintä on ihminen eli tilan käyttäjän kokonaisvaltainen hyvinvointi.

Moderni työ on yhteistyötä

Martelalle yhteistyökumppanuus UMA Esplanadiin liittyen on luonnollista, sillä tulevaisuuden toimistotyö on Martelan asiantuntemuksen ydintä.

Nykyisin useat työntekijät, joiden yrityksen toimipiste ei sijaitse kaupungin keskustassa, haluavat käyttää matkustamiseen kulutetun ajan mieluummin tehokkaaseen työntekoon. Vaikka etätyön ja yksityisyrittäjien määrä kasvaa koko ajan, ei ihmisen tarve työtilalle tai -yhteisölle poistu mihinkään. Onnistunut suunnittelu luo mahdollistavan ympäristön viihtymiselle, yhteistyölle ja verkostoitumiselle.