Country

Tommila Architects

Helsinki, 2012
Design: Tommila Arkkitehdit Oy

Tommila Arkkitehdit Oy on yksi Suomen johtavista arkkitehtitoimistoista, joka on suunnittelussaan erikoistunut arkkitehtuurin lisäksi yhdyskuntasuunnitteluun. Kaupunkiympäristön tiloilla on suuri vaikutus sekä yksilön että yhteiskunnan hyvinvointiin. Tommila Arkkitehdit Oy:n tavoitteena on yhdistää tasapainoisesti ympäristönäkökohdat arkkitehti- ja kaupunkisuunnitteluun.

Arkkitehti Mauri Tommilan vuonna 1984 perustama toimisto sijaitsee Helsingin Kuusisaaressa, arkkitehti Aarne Ervin entisessä studiossa, Villa Ervissä, joka valmistui vuonna 1950. Toimiston tiloista aukeaa hienot merenrantamaisemat, ja Ervin arkkitehtuurille tyypilliseen tapaan ulkotilan luontonäkymillä on merkittävä rooli sisätilojen tunnelmaan.

Toimiston sisustuksen muutoksen suunnitteli Suvi Huttunen, arkkitehti SAFA. Tavoitteena oli luoda selkeä, ajaton ja rauhallinen työtila, joka jättää tilaa rakennuksen ainutlaatuiselle arkkitehtuurille. Kalusteiden muodot ja mittakaava seurailevat arkkitehtuurin linjaa, ja kuitenkin tuovat myös muutaman väripilkun arkkitehtitoimiston työympäristöön.