Country

PwC

AIDOSTI AKTIIVINEN TOIMISTO

 

PwC:n uudessa toimistossa Norjan Bergenissä tehdään töitä tosissaan. Martela Dynamic -ratkaisut työtiloissa ja säilytyksessä tukevat työntekijöitä toimiston uusissa työskentelytavoissa.

”Meidän toimintaamme ratkaisu on täydellinen. Tavoitteena on, että se johtaa lisääntyvään oppimiseen, yhteistyöhön, innovaatioon ja tehokkuuteen” sanoo toimitusjohtaja Geir Inge Lunde.
 

PwC muuttaa Bergenissä noin kymmenen vuoden välein. Muuton aika koitti jälleen syksyllä 2013 kun yritys siirsi toimintansa uuteen juuri rakennettuun ja kalustettuun toimistoon.

”Se kuuluu meidän strategiaamme. Muuttaminen tarkoittaa sitä, että unohtaa vanhat tavat ja aloittaa uudistusprosessin. Meidät pakotetaan ajattelemaan uudella tavalla ja se on tärkeä osa yrityskulttuuriamme ja meidän tavaramerkkiämme. Meillä on noin 200 työntekijää, joiden keski-ikä on vain noin 35 vuotta. Työntekijämme arvostavat sitä, että olemme innovatiivisia ja edelläkävijöitä,” sanoo Geir Inge Lunde

”Viimeisen kymmenen vuoden aikana olemme myös kehittäneet toimintaamme edelleen. Tilintarkastus ei ole ainoa asia mitä teemme, vaan työskentelemme myös veroneuvonnassa ja kirjanpidossa. Tekninen uudistus johti meidät myös askeleen lähemmäs paperitonta konttoria. Kaikki tämä tarkoitti sitä, että tarvitsimme uudistusta.”

PwC valitsi monitilatoimiston työtavakseen. Konttori, jonka on suunnitellut Rambøll arkkitehdit, on kalustettu Martela Dynamic –säilytysratkaisuilla ja –työpisteratkaisuilla. Nämä antavat työntekijöille mahdollisuuden työskennellä vapaasti eri puolilla toimistoa. Keskeisesti sijoitetut kirjautumisterminaalit saavat aikaan toimivan kokonaisuuden. Työntekijöiden tarvitsee vain näyttää henkilökorttinsa, joka on myös yhdistetty sisäänkäyntiin, parkkihalliin, tulostimiin ja muihin tarpeellisiin toimintoihin.

Järjestelmä sulkeutuu automaattisesti, kun työntekijät kirjautuvat ulos työpisteessään, vastaten näin PwC:n korkeisiin salassapitovelvoitteisiin. Työpisteitä on vähemmän kun työntekijöitä, mutta järjestelmä pitää huolen, että kaikille on aina tilaa. Suunnittelu, toimitus ja asennus on tehty yhteistyössä  Martelan ja jälleenmyyjien Bergen Kontorsenter ja Rome for design kanssa. Geir Inge Lunde on sitä mieltä, että asennus ja koulutus on toiminut ongelmitta ja on erittäin tyytyväinen.

”Martelan vaihtoehdot sopivat meille, sillä me halusimme työpisteitä jotka sopeutuvat meidän työprosessiimme. Yrityksen täytyy aivan liian usein sopeutua tilojen mukaan! Työntekijämme ovat suurimman osan ajastaan asiakkaiden luona. Meidän toimintamme on myös erittäin projektikeskeistä. Ihmiset kokoontuvat monilla eri kokoonpanoilla erilaisiin kokouksiin. Halusimme dynaamisen ja joustavan avotoimistoratkaisun, josta löytyy paljon kohtaamistiloja. Työpaikkajaon haluttiin olevan vapaa ja niin sanotulla ”clean desk”-periaatteella toteutettu. Meillä on paljon nuoria työntekijöitä, jotka haluavat kehittyä nopeasti. Tällä tavalla stimuloimme kommunikaatiota, kehitämme tiimityöskentelyä ja innovaatiohenkeä.”

Työpöydät saa nostettua ja laskettua sähköisesti. Älypuhelimesta löytyvällä sovelluksella jokainen voi pitää mukanaan omia asetuksiaan pöydille. Sovelluksessa on sisäänrakennettu systeemi, joka kehottaa työntekoon seisten.

”Martelan ratkaisut takaavat paremman liikkuvuuden. Me vaihdamme työpistettä useammin ja seisomme enemmän kuin ennen. Näemme sen tapana parantaa työtekijöittemme terveyttä,” sanoo Geir painottaen, että ratkaisu on tarkkaan harkittu.

”Avokonttorissa on yksi haaste ja se liittyy tietenkin häiriöntekijöihin. Työpisteiden Silence-tekonologialla ja harkituilla materiaalivalinnoilla olemme onnistuneet vähentämään häiriöitä. En tarkoita sitä, että monitilatoimisto sopii kaikille työpaikoille, mutta PwC on innoissaan siitä. Tämä ratkaisu tukee toimintaamme täysin.”

Katso video Martela Dynamic ratkaisusta PwC:llä Bergenissä