Country

Pohjolan Voima

Helsinki, 2015
Sisustussuunnittelija Päivi Pentikäinen

Perinteisestä toimistosta kohti uutta tapaa tehdä työtä

Muutoshankeen taustalla oli toimitusjohtajan halu uudistaa yrityksen työskentelytapoja sekä lisätä henkilöstön vuorovaikutusta ja avoimuutta. Tavoitteena oli tehdä monitilatoimisto jossa on monimuotoisia tiloja työskentelyyn, kohtaamisiin ja keskittymiseen. Tilasuunnitelmissa tuli ottaa huomioon ergonomisuus, brändin mukaisuus, Kuparitalon arkkitehtuuri sekä pienien neuvottelutilojen tarve.

Ennen muutosta henkilöstö työskenteli pitkien käytävien varsilla olevissa omissa huoneissa, nimetyissä työpisteissä ja käytäviltä kantautuva melu sekä huoneissa tapahtuvat vierailut koettiin häiritseviksi tekijöiksi mutta samalla haluttiin enemmän spontaaneja tapaamisia.

Johto ja koko henkilöstö perehdytettiin monitilatoimisto-konseptiin ja tutustutettiin monitilaratkaisuihin. Perehdytyksen jälkeen Pohjolan Voimalle tehtiin työympäristökysely ja  osallistavan työpajan avulla laadittiin kokonaisvaltainen tilankäyttösuunnitelma.

Lopputuloksena oli kokonaisvaltaiset ja käyttäjälähtöiset tilat, jotka tukevat vuorovaikutusta ja avoimuutta, ja työympäristö, joka muuntuu myös tulevaisuuden tarpeisiin.

Käytetyt palvelut

Työympäristön muutos toteutettiin Martela Lifecycle -mallin mukaisesti:

Määrittely

Työympäristön määrittelypalvelut (sisältäen perehdytyksen monitilakonseptiin, työympäristökyselyn käyttäjille sekä avainhenkilöhaastattelut).

  • Pohjolan Voiman johtoryhmä vieraili Martelatalossa ja perehtyi monitilatoimisto -malliin
  • Koko henkilöstö perehdytettiin monitilatoimistoon ja pidettiin työpajoja, jonka jälkeen he vastasivat työympäristökyselyyn.
  • Työympäristökyselyn ja perehdytyksen pohjalta Pohjolan Voimalle laadittiin ratkaisuesitys tilankäyttösuunnitelmineen.

Suunnittelu

Määriteltiin mm. neuvotteluhuoneiden paikat sekä kaikki materiaalit verhoista lattiamateriaaleihin.

Kalusteiden inventointi

Tila- ja sisustussuunnittelu

Toteutus

Muuttopalvelut

Toimitus ja asennus  (kalusteet, verhot, matot ja kaikki asennustyöt)

Kalusteiden kierrätys