Country

NTB

NTB luottaa monitilatoimistoon

NTB on Norjan suurin uutistoimisto, joka tuottaa uutisia tekstinä, kuvina, videona ja grafiikkana norjalaisille tiedotusvälineille. NTB:n pääkonttori sijaitsee Oslossa, ja muutama vuosi sitten toiminta siirtyi uusiin, tarkoituksenmukaisiin tiloihin.

Uutistyö vaatii paljon viestinnältä, lyhyitä yhteyskanavia ja mahdollisuuden pysyä jatkuvasti ajan tasalla. Siksi ratkaisuksi valittiin monitilatoimisto, jossa työntekijät saavat nopeasti toistensa huomion ja uutisvirtaa voidaan seurata suurilta monitoreilta. Työtahti on kova, ja eri ammattiryhmien edustajat työskentelevät samoissa tiloissa. Puhelut ja haastattelut on kuitenkin voitava hoitaa rauhassa ja tätä tarkoitusta varten tiloihin oli hankittava toimivat ratkaisut. Vilkkaan työympäristön vuoksi monella työntekijällä oli aiemmin tapana vetäytyä kopiointihuoneeseen puhumaan puhelimessa, mikä vei aikaa ja aiheutti usein sen, että monitorilla pyörivät uutiset jäivät näkemättä.

 

Puhelinkopista työrauhaa

Siksi NTB päätti hankkia tiloihin Framery O -ratkaisun, joka toimii sekä puhelinkoppina että hiljaisena tilana työpisteiden läheisyydessä. Hiljaisissa tiloissa haastattelut ja puhelinkeskustelut voi hoitaa rauhassa, ja niitä voi käyttää myös äänityksissä. Etuna ovat myös lasiseinät, joiden läpi näkee muualle toimistoon ja monitoreihin. Kopissa voi puhua kaikessa rauhassa ja seurata samalla toimiston tapahtumia. Se jo itsessään on hyvä uutinen.