Country

Neulamäen koulu

Kuopio, 2013
Tila- ja sisustussuunnittelu Reetta Ahola, Martela

Martela järjesti keväällä 2013 Martela palvelut -kilpailun, jossa työyhteisöt saivat mahdollisuuden voittaa Martelan 10 000 euron tilamuutoksen valitsemaansa kohtaamistilaan työympäristössään. Arvontaan osallistuminen edellytti kirjallisia perusteluja, miksi juuri heidän tilansa ansaitsee muutoksen.

Kilpailussa arpaonni osui Kuopioon, Neulamäen koululle. Muutoskohteeksi valikoitui 25 vuoden ikään ehtineen koulun ajan kerrostama opettajainhuone, johon kaivattiin päivitystä ja yllätyksellisyyttä.

Muutos alkoi tilojen toimivuuden arvioinnilla. Tarvekartoitus- ja toivekeskusteluissa esiin nousseiden havaintojen pohjalta rakentui suunnitelma, jonka Martela
kokonaisuudessaan koordinoi ja toteutti.

Toteutunut muutos paransi tilan selkeyttä, värimaailmaa ja inspiroivuutta sekä rakensi tilaan erilaisia toiminnallisuusvyöhykkeitä Martelan uuden Inspiring Office®-konseptin mukaisesti. Nyt yhdessä ja samassa tilassa voi rauhoittua ja levähtää, pitää erilaisia ryhmäpalavereja sekä suorittaa tarvittaessa keskittymistä, työrauhaa ja tietosuojaa vaativia tehtäviä.

Neulamäen koulussa muutos on otettu vastaan ilolla. “Olen erittäin tyytyväinen tilauudistuksen suunnitelmaan, lopputulokseen ja käytännön toteutukseen sekä yhteistyöhömme Martelan kanssa“, kertoo Neulamäen koulun rehtori Veli-Pekka Tikka.

Myös opettajien ensikokemukset tilasta ovat positiivisia. Uudessa opettajainhuoneessa ihastuttavat muun muassa piristävä värikkyys ja avaruus, tilojen selkeä jaottelu, parempi toiminnallisuus sekä laadukkaat materiaalit. Myös taidokkaasti toteutettu vuoropuhelu koulua ympäröivän kauniin luonnon kanssa tuo tilaan aivan uutta valoisuutta. 

Katso video Neulamäen koulun opettajainhuoneen muutosprojektista

 

Keltaisen seinän taulu: Ilja Karsikas / Napa Illustrations.

Katso Neulamäen koulun muutos videolta