Country

NCC Solna

Rakennus- ja kiinteistökehitysyhtiö NCC avasi hiljattain uuden pääkonttorinsa Solnassa. Martela oli Reform Arkitekterin kanssa vastuussa huippumodernin työpaikan kalustamisesta.

Yhteistyö ja kokoukset keskipisteessä NCC:n uudessa pääkonttorissa Solnassa

Toimisto on paljon enemmän kuin vain huonekaluja, lattioita ja seiniä. NCC:llä oli selkeä ajatus siitä, miten toimiston pitäisi toimia ja tukea liiketoimintaa. Martela on yhdessä Reform Arkitekterin kanssa luonut NCC:n uuteen pääkonttoriin työympäristöjä, jotka ovat sekä nykyaikaisia että älykkäitä.

Reflex Arkitekteriin kuuluva Reform Arkitekter on vastannut konttorin suunnittelutyöstä alusta asti, aina uuden työskentelytavan suunnittelusta huonekalujen ja puuosien ulkonäköön.

"Olemme olleet vastuussa pohjapiirroksesta, sisätilojen väri- ja materiaalivalinnoista sekä irto- ja kiinteiden kalusteiden valinnasta", kertoo Reform Arkitekterin sisustusarkkitehti Jenny Öberg.

 

Konttori kuin runsaudensarvi

Sisätilojen konsepti perustuu pohjoismaiseen tyyliin, jossa on paljon luonnonmateriaaleja ja lämpimiä, harmonisia värejä. Taustalla on kolme eri teemaa eli energinen, klassinen ja harmoninen, ja tavoitteena oli vaihtelu ja valinnanvara.

“Mielestäni lopputuloksessa näkyy tulevaisuuden NCC, jolla on rooli niin omassa kaupunkikontekstissaan kuin henkilöstönsä hyvinvoinnissa. Esimerkkejä tästä ovat yleisölle avoin sisääntulokerros, jossa on sekä ravintola, kahvila että kuntosali, ja toisaalta pääportaikko, joka rohkaisee liikkumaan, sekä työntekijöiden mahdollisuus vaikuttaa omaan työpäiväänsä ja muokata sitä”, sanoo Öberg.

Viihtyisän julkisen tilan lisäksi pääkonttorissa on rauhallista työtilaa, joissa ei ole visuaalisia tai akustisia häiriöitä, ja erilaisia huoneita keskittymistä vaativaan työhön ja tapaamisia varten.

“Halusimme vahvistaa tunnetta, että tämä on koko NCC:n pääkonttori, ja tehdä siitä avoimen ja vieraanvaraisen esimerkiksi julkisen katutason ja erilaisten kaikkien käytettävissä olevien toimintojen avulla. Kannustava ja monipuolinen työympäristö, joka tukee erilaisia työpäivän aikaisia tehtäviä on ollut keskeinen tavoite. Huonekaluvalinnoissa olemme löytäneet hyvän tasapainon vaihtelun ja vakioinnin välillä”, sanoo NCC:n työnantajabrändistä vastaava My Kiiman-Håll, joka on vastuussa myös uuden pääkonttorin sisustuksesta.


Spontaaneja tapaamisia

NCC:n työntekijät ovat ottaneet uuden toimiston hienosti omakseen. Eikä vähiten siksi, että tiloihin, joissa he viettävät aikaa ja tapaavat toisiaan on satsattu hiukan enemmän.

“Atriumin portaikon tarkoitus on kannustaa liikkumaan ja spontaaneihin tapaamisiin, ja se onkin toiminut toivotulla tavalla. Uudessa toimistossa kohtaa ihmisiä eri puolilta yhtiötä paljon useammin kuin aiemmin”, Kiiman-Håll kertoo ja lisää, että hän on erittäin tyytyväinen lopputulokseen.

“Mielestäni olemme onnistuneet hyvin. Yhteistyössä Reformin kanssa olemme määritelleet toimintoja ja suunniteltuja ympäristöjä, jotka tukevat sitä, miten haluamme toimia. Martela puolestaan auttoi konkretisoimaan suunnitelmiamme oikeilla huonekaluvalinnoilla. Kestävät huonekaluvalinnat ovat olleet etusijalla ja olemme myös panostaneet kierrätykseen. Yhteistyö on ollut joustavaa, ja olemme saaneet apua aina tarvittaessa. Sen ansiosta olemme voineet muuttaa toimivaan ja hienoon toimistoon aikataulussa.”