Country

Frescatin yliopisto

Frescati - klassikon uusi elämä

Sanotaan, että kirjaa ei pitäisi tuomita kannen perusteella. Tämä koskee myös suurelta osin uusittua Frescatin yliopiston kirjastoa. Mitä enemmän selaat, sitä enemmän löydät.

Frescatin yliopiston kirjasto Tukholmassa (suunnitellut Ralph Erskine) on yksi suurimmista tieteellisistä kirjastoista Ruotsissa. Kävijämäärä kasvaa tasaisesti, ja on nyt 1,5 miljoonaa vuodessa. Koska kirjaston suosio lisääntyy jatkuvasti ja uudet teknologiat ovat muuttaneet tapaa etsiä ja tallentaa tietoja, syntynyt tarve uudistaa vanha ja arvokas kirjasto.

Akademiska Hus antoi Scheiwiller Svensson arkkitehtien suunnitella kirjaston muutos Ralph Erskinen hengessä. Muutokseen sisältyi noin 12 000 neliömetriä, ja uudistus on sopeutettu vastaamaan opiskelijoiden ja henkilökunnan tarpeet huomoiden - miellyttävä toiminnallinen ympäristö opiskeluun ja työntekoon.

Martela toimitti suurimman osa huonekaluista - koivun vaalea väri toimii teemana koko kirjastolle. Vaaleus tukee vanhaa ja uutta ilmettä ja sointuu hyvin Ralph Erskinen tapaan integroida sisustus ympäröivään luontoon.


Lisää tietoa (ruotsiksi)