Country

EVRY Solna

Tukholma 2017/2018
Tila- ja sisustussuunnittelu Alexander Bladh, Martela AB
 

EVRY on Pohjoismaiden suurimpia IT-palveluyrityksiä. Sillä on yli 10 000 asiakasta yksityisellä ja julkisella sektorilla. Yritys kasvaa nopeasti, ja parhaillaan se uudistaa Ruotsin toimitilojaan houkutteleviksi työympäristöiksi konsulteille ja asiakkaille. EVRYn visuaalisen ilmeen mukainen uudistus on saanut innoituksensa yrityksen skandinaavisista juurista.

Atriumista tuli viihtyisä ja joustava kokouspaikka

EVRYn Solnassa sijaitsevassa pääkonttorissa on 850 työntekijää. Muutostyön kohteena oli vastaanoton yhteydessä sijaitseva atrium. Pääkonttoriin haluttiin luoda helposti muunneltava alue muun muassa asiakastapaamisia, kokouksia, luentoja ja koulutustilaisuuksia varten. Alueen tuli palvella myös konsulttien ja toimitiloissa vierailevien asiakkaiden lounaspaikkana, kahvilana ja työpäivän jälkeen järjestettävien tilaisuuksien pitopaikkana.

Eri vaihtoehtoja vertailtuaan EVRY valitsi yhteistyökumppanikseen Martelan, joka ehdotti atriumin muuntamista avoimeksi yhteisötilaksi spontaaneja ja suunniteltuja kokouksia varten. Lopputuloksena oli inspiroiva ja vuorovaikutteinen monitilaympäristö. ”Martelan ehdotuksessa meitä miellytti ajatus tilasta, jossa tapahtuu koko ajan jotakin. Halusimme luoda inspiroivan ja interaktiivisen tilan, jossa työntekijämme ja asiakkaamme voivat tavata, ja onnistuimme siinä erinomaisesti”, sanoo EVRYn kiinteistöpäällikkö Mikael Lyster.

Joustava ja houkutteleva ympäristö luotiin muodostamalla erilaisia istuinryhmiä eri istumakorkeuksilla. Martelan muiden kalusteiden ja työympäristöratkaisujen lisäksi EVRY valitsi monipuolisen Framery-kokoustilan ja Pod-kalustesarjan. Avoimessa ruokailutilassa on istuinryhmiä aina seisomakorkuisista pöydistä oleskeluryhmien mukaviin nahkasohviin. Tilaa voidaan muunnella halutun vaikutelman tai ilmapiirin mukaan. Atriumin ympärillä on pieniä ja suurempia kokoushuoneita ja pieniä puhelinhuoneita. Myös ne on kalustettu pohjoismaisen selkeästi ja mukavasti.
 

Vanhat kalusteet uusiokäyttöön

Uuden tilan sisustuksessa iso osa kalusteista otettiin uusiokäyttöön EVRYn muista toimistoista ympäri Ruotsia.

”Tavoitteena oli kierrättää vanhoja kalusteita mahdollisimman paljon”, kertoo Martelan avainasiakaspäällikkö Patric Öhman.

”Värien, tyylien ja kankaiden valinnassa lähtökohtanamme oli EVRYn brändikonsepti. Lopputuloksena on joustava, toimiva ja tyylikäs tila, jossa voi pitää niin nopeita kahvipalavereja kuin sisäisiä asiakastapahtumiakin.”

Martelan konsultit hoitivat kaiken suunnittelusta ja pohjapiirroksista kalustukseen ja toimitusten purkamiseen paikan päällä. Projekti kesti seitsemän kuukautta ensimmäisestä yhteydenotosta valmistumiseen. ”Nyt atrium on eloisa ympäristö, jota voimme esitellä ylpeästi asiakkaillemme ja toimittajillemme. Se on houkutteleva ja aidosti meidän näköisemme tila, joka myös vahvistaa yrityksemme imagoa”, Lyster sanoo.