Bittium

Bittiumille moderni pääkonttori

Oulu, 2017

Sisustussuunnittelu Riikka Kyllönen

Tilojen elettävä projektien mukana

Teknologiayhtiö Bittium päätti rakennuttaa uuden pääkonttorin Oulun teknologiakylään Linnanmaalle kasvuyritykselle tyypillisessä tilanteessa. Aiemmat tilat olivat henkilöstön kasvun myötä jääneet pieniksi, eivätkä ne vastanneet liiketoiminnan vaatimuksia.

Bittiumilla tuotekehityshankkeiden toteuttaminen on hyvin projektiluontoista. Yhtäaikaiset, jatkuvasti liikkeessä olevat projektit vaativat säännöllistä tilojen muokkausta, mutta entisiä tiloja ei pystynyt muuntamaan millään tavalla. Yleiseen viihtyisyyteen ei myöskään oltu panostettu.
 

SCRUM-TILAT JA LABRAT KOVIIN VAATIMUKSIIN

Bittiumilla oli jo ennestään Martelan kanssa pitkä ja avoin asiakassuhde, ja tämä luottamus oli erinomainen lähtökohta suunnittelulle. Oulun Teknologiakylässä oli myös muita Martelan suunnittelemia kohteita, jotka antoivat vertailupohjaa.

Uudet toimitilat levittäytyvät kahteen siipeen ja neljään kerrokseen. Jokaisella työntekijällä on oma työpiste keskittymistä vaativaan työhön. Kaikissa kerroksissa on perinteisten neuvottelutilojen lisäksi puhelinkoppeja sekä scrum-tiloja, joihin tiimit voivat kokoontua yhteen. Hyvin varustellut scrum-tilat on suunniteltu myös luottamuksellisten hankkeiden vaatimuksiin.

Bittiumille toteutettiin myös huippulaadukkaat laboratoriotilat yrityksen mekaanisen työskentelyn tarpeisiin. Myös vapaaseen oleskeluun löytyy omat alueensa, esimerkiksi aulassa on viihtyisiä sohvaryhmiä ja seisomapöytiä.

Enemmän joustavuutta ja kohtaamisia

Bittiumille oli tärkeää suunnitella ja toteuttaa uudet työtilat tiiviissä yhteistyössä henkilöstön kanssa, ja näin myös toimittiin. Martela vastasi uuden pääkonttorin sisustussuunnittelusta ja toteutuksesta sekä vanhojen kalusteiden kierrätyksestä.

Työntekijät asettuivat uusiin tiloihin hyvin myönteisissä tunnelmissa. Uusien tilojen muuntojoustavuus joutui heti koetukselle, ja se koettiin jatkuvasti vaihtuvien tiimikokojen vuoksi nopeasti toimivaksi.

"Asiakkaalle oli tärkeää, että uusi toimisto näyttää hyvältä. Mitään luksusta ei toivottu, vaan lähinnä nykyaikaista ilmettä ja konstailematonta viihtyisyyttä”, toteaa Martelan Petri Kukkonen. Lisäksi henkilöstöltä on tullut erityiskiitosta kohtaamistilojen monipuolisuudesta.