Country

Amiedu

2014

Sisustussuunnittelu Nina Sandell, Sweco

Lähtötilanne

Ami-säätiön (Amiedu) päätti luopua vuokratiloista Hiomotien tilojen vuokrasopimuksen päättymisen yhteydessä ja tämä vaikutti päätökseen ostaa  Helsingin Pitäjänmäeltä, Strömberginkuja 3:ssa sijaitsevan rakennuksen omistava kiinteistöyhtiö.

Amiedu päätti tehdä oman näkemyksen mukaisen uudenlaisen oppimisympäristön. Hanke mahdollisti Ami-säätiön tulevaisuuden oppimisympäristöiltä edellyttämän uudenlaisen toiminnallisuuden ja muutosjoustavuuden sekä liiketoimintaa auttavan imagohyödyn, ”katu-uskottavuuden” sekä oman toiminnan pitkäjänteisen kehittämisen ja Ami-säätiön strategiassa campus-ajattelun. Tavoitteena oli toimitilojen hankintaan, hallintaan ja ylläpitoon liittyvä kustannusrasituksen merkittävä pienentäminen.
 

Asetetut tavoitteet

Tiloista haluttiin uudenaikainen ja moderni sekä kustannustehokas oppimisympäristökokonaisuus. Koko talon saneeraus suunniteltiin niin, että oppijoille ja henkilökunnalle on tarjolla viihtyisiä taukopaikkoja ja opetustilojen kalustus on helposti muunneltavissa.

Talon saneerausvaiheessa kiinnitettiin huomiota siihen, että talosta löytyisi erilaisia pintamateriaaleja mm. lattioista, koska Amiedussa opetetaan  mm. siivous- ja puhtaanapitoalan työtä. Näin oppijat saavat kokemusta erilaisten pintojen puhdistamisessa ja huoltamisessa.

Martelan ratkaisu
  • Valituilla materiaaleilla ja väreillä haluttiin tukea Amiedun brändiä.
  • Martela vastasi luokkien sisustussuunnittelusta yhdessä Amiedun kanssa ja sisustusarkkitehti Nina Sandell Swecosta toimisto- ja aulatilojen suunnittelusta.
  • Toimistotilat suunniteltiin monitilatoimistoksi ja pääosa henkilöstöstä luopui omista työhuoneista.
  • Luokat suunniteltiin Inspiring School -konseptin mukaisesti. Kaikki luokat ovat keskenään hieman erilaisia ja jokaisessa luokassa on sohvia ja muita pehmytkalusteita.
  • Muunneltavuus, ergonomisuus ja akustiikka ovat erittäin tärkeässä roolissa; opetustiloissa on rullallisia kolmio- ja salmiakkipöytiä ja säädettäviä ja rullallisia tuoleja. Myös opettajan ergonomiaan kiinnitettiin huomiota, opetustiloissa on korkeussäädettävät Spot-pöydät ja satulatuolit. Toimistotiloissa on sähkösäätöiset työpöydät, satulatuoleja, Stitz-tuoleja sekä tavallisia työtuoleja. Akustiikkaa parannettiin opetustiloissa seinillä olevilla Buzzi Space huopatapeteilla.


Edut ja hyödyt

Amiedu sai Martelan tarjoamilla sisustusratkaisuilla joustavan, muuntuvan ja uudenaikaisen oppimisympäristön. Tavoitteena oli myös kiinteistökustannusten hallinnan parantaminen ja kulujen alentaminen.


Käytetyt Palvelut

Kalusteiden kierrätys

Kalustussuunnittelu

Muutot

Kalusteiden varastointi