Country

Käyttäjälähtöiset työ- ja oppimisympäristöt

Thank god it's monday

Mikä tekee työ- ja oppimisympäristöstä viihtyisän ja tuottavan? Kaunis näköala, ergonominen istuin ja sähköpöytä, tuore kahvi vai työrauha? Vastauksia lienee yhtä paljon kuin vastaajiakin, mutta selvää on, että viihtyisään työympäristöön haluaa tulla joka päivä kohtaamaan kollegoita.

Parhaat työympäristöt tukevat yrityksen liiketoimintaa kannustamalla työntekijöitä luovuuteen ja itsensä ylittämiseen. Hyvästä työympäristöstä löytyy alueita eri tekemiselle: yhteistyölle, vuorovaikutukselle, virkistäytymiselle ja keskittymiselle. Nämä mahdollistavat työympäristön toimivuuden ja näille toiminnoille työympäristössä on oltava tiloja.
Toteutuessaan paras työympäristö parantaa yhteistyötä, auttaa keskittymään ja tarpeen mukaan myös rentoutumaan ja latautumaan. Ennen kaikkea toimiva työympäristö luo hyvinvointia ja tuottavuutta työyhteisöön. Viihtyisän työympäristön tulisi saada maanantai tuntumaan perjantailta.

Kaipaisitko sinäkin juuri tällaista ajattelua työpaikallesi? Mahtavaa! Tehdään muutos teillekin.

Tervetuloa Martelan Visionaries of work -sivulle!

Täällä pääset tutustumaan edelläkävijöiden näkemyksiin työkulttuurin kehittämisestä. Ajankohtaisissa aiheissa peilataan työn kehittämistä nyt ja tulevaisuudessa. Näkemyksiään jakavat johtajat, joille työympäristö on strategian jalkautuksen työkalu sekä työympäristökehittämisen asiantuntijat, jotka suunnittelevat joustavia, käyttäjälähtöisiä työympäristöjä.

Lataa sivulta uusi whitepaperimme: Opas työympäristön muutoksen hallintaan.

Tarvitseeko työympäristösi tarkemman määrittelyn?

Haluatko päästää työntekijöidesi täyden potentiaalin irti? Haluatko auttaa heitä keskittymään paremmin ja työskentelemään tehokkaammin? Ratkaisu on työympäristön tehostaminen, ja näin se käy: määritellään yhdessä yrityksesi tavoitteet, tarpeet ja työnteon kulttuuri. Suunnitellaan juuri teidän tarpeisiinne sopiva, työympäristöä tehostava ratkaisu. Tämän helpommaksi ei työnteon tehostaminen tule.

Työympäristön elinkaarimalli

Yksittäisten kalustetilausten sijaan saatte Martelalta koko toimiston elinkaaren kattavan kokonaisajattelun, joka pitää huolta tiloista, kalusteista – ja ihmisistä. Parhaat työympäristöt luovat hyvinvointia koko työyhteisölle.

Martelan laajan tarjooman mahdollistama kokonaismalli helpottaa toimitilojen hallintaa ja auttaa toimimaan vastuullisella, ympäristöä säästävällä tavalla. Kun kokonaisuus on hallittu ja tulevat tarpeet pystytään ennakoimaan hyvissä ajoin, voidaan vaikuttaa positiivisesti tilojen käyttökustannuksiin.

Aidon asiakastarpeen mukaisesti suunnitellut, viihtyisät ja aina kunnossa olevat tilat auttavat juuri halutunlaisen yritysbrändin rakentamisessa sekä parhaiden työntekijöiden houkuttelemisessa. Ja mikä tärkeintä, toimitilat tukevat yrityksen tavoitteiden täyttymistä vuoden jokaisena työpäivänä.

 

Tilamuutoksen tarpeen määrittely

Autamme asiakkaitamme määrittelemään työympäristötarpeen tulevaisuuden muutostarpeet huomioiden. Jos yrityksellä on mahdollisuus muuttaa uusiin tiloihin, antaa määrittely tukea oikeanlaisten tilojen etsimiseen. Mikäli yritys on aiemmin toiminut perinteisessä toimistossa, uusiksi tiloiksi riittävät yleensä 20%-40% nykyistä pienemmät tilat.

Määrittely lähtee aina yrityksen liiketoiminnallisten tavoitteiden sekä tilojen käyttäjien työn luonteen ja tarpeiden selvittämisestä. Määrittelyvaiheen päätteeksi asiakas saa meiltä yrityskohtaisen työympäristöraportin ja siihen pohjautuvan työympäristön tilankäyttösuunnitelman, joita käytetään tila- ja sisustussuunnittelun pohjana. Työympäristön muutokseen ei pitäisi ryhtyä ilman kunnon määrittelyä.

Määrittelypalvelut
Martela Dynamic Työympäristön Käyttöasteenmittaus
Inspiring workshops by Martela -työpajat

Käyttäjälähtöinen suunnittelu

Työympäristön suunnittelu aloitetaan yleensä olemassa olevien kalusteiden inventoinnilla, jotta ne voidaan huomioida uuden tilan suunnittelussa. Mikäli vanhoille kalusteille ei löydy käyttöä uusissa tiloissa, sovitaan niiden kunnostamisesta tai vastuullisesta kierrättämisestä.

Työympäristön suunnittelun lopputuloksena asiakas saa yrityskohtaisen tilasuunnitelman, jota käytetään tilamuutoksen toteutukseen. Työympäristö kokonaisuutena voidaan myös ostamisen sijaan vuokrata Martelan joustavien Rahoituspalveluiden avulla. Tässä vaiheessa suunnitellaan henkilöstön tilankäytönperehdytys ja tehdään kohdekatselmointi mahdollista muuttoa ja kierrätystä silmällä pitäen.

Kalusteiden inventointi
Tila- ja sisustussuunnittelu
Martela Dynamic -ratkaisut
Kalusteratkaisut
Muuttopalvelut
Kalusteiden kierrätys
Kalustevuokraus ja leasing

 

Toteutus

Työympäristömuutoksen toteutuksessa toimitamme suunnitelman mukaisen sisustuksen ja hoidamme vanhojen kalusteiden kierrätyksen.

Toteutus on hyvä aloittaa henkilöstöinfolla, jotta kaikki ovat tietoisia muutoksesta ja sen vaiheista. Toteutuksen jälkeen henkilöstö perehdytetään uusissa tiloissa työskentelyyn.

Projektinhallinta
Muutot
Toimitus ja asennus
Kalusteiden kierrätys
Työympäristö palveluna (Waas)
Oppimisympäristö palveluna (LeaaS)

 

Ylläpito ja kehitys

Organisaatiot ja työskentelytavat muuttuvat jatkuvasti. On hyvä tarkistaa säännöllisesti, kuinka työympäristö tukee nykyistä tapaa tehdä työtä. Työtiloihin tarvittavat muutokset eivät välttämättä ole suuria, mutta niillä voi olla suuri merkitys työn tehokkuuteen ja henkilöstön hyvinvointiin.

Sekä käyttäjäkokemuksen että käyttöasteen mittaaminen on työympäristön ylläpidon kannalta erityisen tärkeää, jotta työympäristö tukee tekijöitä ja on käytössä optimaalisesti. Jatkuva ylläpito ja optimointi vähentää suuria muutosprojekteja ja isoja kertaluonteisia kustannuksia.

Kalusteiden käyttöopastus
Käyttäjäkokemuksen mittaaminen
Martela Dynamic Työympäristön Käyttöasteenmittaus
Kalusteiden varastointi
Kalustevuokraus ja leasing
Työtuolikartoitus
Kalusteiden huolto
Martela Dynamic Asset Management -palvelu
Kalusteiden kierrätys
Työympäristö palveluna (Waas)
Oppimisympäristö palveluna (LeaaS)

 


Jätä yhteystietosi niin olemme sinuun yhteydessä.

Share this page