Kalusteiden hoito-ohje

Tekstiilien hoitovinkkejä

Säännöllinen hoito pidentää kalusteidesi käyttöikää ja elinkaarta. Verhoiltujen kalusteiden (kuten tuolien, sohvien ja seinäkkeiden) säännöllinen imurointi pehmeällä suuttimella riittää yleensä kankaiden puhdistamiseen.

Jos nestettä kaatuu kankaalle, kuivaa se mahdollisimman pian. Tahraa poistettaessa kannattaa työskennellä tahran reunasta keskelle, mikä estää lian leviämisen.

Käytäthän aina kankaan puhdistamiseen vain tekstiilien puhdistusaineita ja puhdistusliinaa. Puhdistusaine kannattaa testata ensin verhoilun piiloon jäävälle osalle. Varothan kastelemasta kangasta liikaa. Käytä vain tunnettuja puhdistusainemerkkejä ja noudata valmistajan antamia ohjeita.

Tekstiilien tarkemmat hoitovinkit (tulostettava pdf)

 

Huonekalujen metalli, puu- ja muoviosien hoitovinkkejä

Pyyhi pöly ja tahrat kostealla liinalla. Jos kalusteille kaatuu nestettä, pyyhi se pois, ennen kuin neste ehtii kuivua.

Vaikeiden tahrojen, kuten esimerkiksi kahvin, teen ja painovärin puhdistukseen suosittelemme mietoa puhdistusainetta. Huuhtele ja kuivaa puhdistettava kohta huolellisesti sekä pyyhi pehmeällä siivousliinalla.

 

Laminaatin puhdistusohjeet

Hoito ja suojaus: Nihkeä- tai kosteapyyhintä neutraalissa pesunesteessä kostutetulla siivouspyyhkeellä. Kosteapyyhinnän jälkeen pinta on hyvä kuivata. Jotkut muovit sähköistyvät ja keräävät herkästi pölyä. Sähköisyyttä voit vähentää jättämällä nihkeä- tai kosteapyyhinnän jälkeen huuhtelun ja kuivaamisen pois.

Puhdista pinttyneet pinnat laimentamattomalla neutraalilla pesunesteellä liuottaen. Huuhdellaan ja kuivataan. Vaalean pinnan voit puhdistaa valkaisuaine- tai valkopesujauheliuoksella. Jos käytetään klooripitoista puhdistusainetta puhdistusveden on oltava haaleaa, jotta kloori ei haihdu. Muita puhdistusaineita ei saa sekoittaa desinfioiviin aineisiin.

Laminaatin tarkemmat puhdistusohjeet (tulostettava pdf)

Lakatun viilupinnan puhdistusohje

Nihkeä- tai kosteapyyhintä neutraalissa pesunesteessä (esim. astianpesuaineliuos) kostutetulla siivouspyyhkeellä. Kosteapyyhinnän jälkeen pinta on hyvä kuivata. Pidä kemikaalien vaikutusaika mahdollisimman pienenä.

Himmeät ja puolihimmeät pinnat ovat arimmat. Vältettävä hankausta, sillä ne alkavat helposti kiiltää. Pinnoille asetettavien laitteiden kuminastat korvattava huopanastoilla tai muulla värjäämättömällä materiaalilla.

Lakatun viilupinnan tarkemmat puhdistusohjeet (tulostettava pdf)

Tekstiilien, laminaatin ja lakatun viilupinnan puhdistusohjeet (tulostettava pdf)

Martelan huoltopalvelu

Martelan kalusteet suunnitellaan kestämään kovaakin käyttöä. Huoltamalla kalusteita niiden käyttöikää pystytään pidentämään entisestään.

Mikäli tarvitset apua kalusteiden puhdistukseen tai kalusteesi ei toimi toivotulla tavalla, käytössäsi on Martelan asiantunteva huolto- ja varaosapalvelu.

Kalusteiden huoltopalveluumme kuuluu muun muassa kuluvien osien huolto ja vaihto, varaosat ja tarvikkeet, mekaanisten kiinnitysten kiristäminen sekä verhoiluiden puhdistaminen. 

Share this page