If

Sosiaalinen huone jossa on myös tilaa yksityisyydelle

Ajattele jos työympäristöösi tehtäisiin pieni muutos. Kun toimistossa on yli tuhat henkilöä jopa pienillä muutoksilla on suuri merkitys. Jotenka miksi ei tehtäisi kaikkea alusta? Näin tehtiin vakuutus yhtiössä IF, joka ei muutosta pelkää.

Mitä jos jotain tapahtuu? IF auttaa asiakkaitaan tuntemaan olonsa turvalliseksi jatkuvasti muuttuvassa maailmassa. Skandinavia johtavana vakuutusyhtiönä 3,6 miljoonalla asiakkaalla ja 6 400 työntekijällä IF on tottunut sopeutumaan uusiin haasteisiin. Tällä kertaa oli IF:n Ruotsin pääkonttorin vuoro, joka sijaitsee Bergshamrassa Tukoholman ulkopuolella.

Vähemmän tilaa, enemmän viihtyvyyttä

Kasvava digitalisointi on johtanut vähempään paperin tarpeeseen, joka on avannut mahdollisuuden säästää arvokasta toimistotilaa. Noin tuhat työpistettä on järjestetty aivan uudella tavalla, jotta toimistosta tulisi toimivampi. Toimisto tila pieneni 17 prosentilla unohtamatta mukavuutta ja ergonomiaa. Ratkaisun suunnitteli ProjArt Akitekter ja huonekalut toimitti Martela Input Interiorin kautta. Kaikkea johti Lars Sahlin, joka on IF:n toimistovastaava Ruotsissa.

"Tämä oli erittäin hauska projekti sillä IF on ollut yksi suurimmista asiakkaistamme vuosituhannen vaihteesta", kertoo Vidar Hellsaeus asiakasvastaava Martelassa.


"Tilan pienentäminen teki työntekijöiden kommunikaatiosta paljon helpompaa, silti säilyttäen taukotilat ja muut tilat, joissa saa olla rauhassa. Jokainen kokouspiste on rajattu tilanjakajilla, jotka eristävät ääntä. Jokainen työpiste on myös rajattu, jotta toimivuus olisi parhaimmillaan", kertoo Vidar Hellsaeus


Pöydät ovat sähköiset korkeussäädettävät Pinta EQ-pöydät, joissa syvyys on mitattu sopimaan kaikkiin mahdollisiin tarpeisiin. Tilanjakajina toimivat korkeat Screen It suojat ja säilytys ratkaisuksi olemme valinneet Combo-kaapit


Tyylikäs ruokala                                    

Jos toimistotila on kodikas,  niin ruokala on historiallinen ja vaikuttava, mutta silti kodikas. Ruokala on 80-luvun arkkitehtuuria ja siellä on erittäin hyvä valaistus. Väritys on valkoista, mustaa ja harmaata pehmeillä ja ajattomilla linjoilla jotka alleviivaavat rakennuksen ulkonäköä ja korostavat kaunista puulattiaa.