Enfo Espoo

Enfo, Espoo 2014
Tila- ja sisustussuunnittelu Maija-Liisa Väre, Martela

Enfo siirtyi uuteen aikaan

Kun IT-palvelutalo Enfon Espoon toimipiste muutti kesäkuussa 2014, yritys vaihtoi samalla uuteen monitilatoimistoon, jossa viihtyisä työympäristö palvelisi 200 työntekijän tarpeita mahdollisimman hyvin. Martela oli mukana uudistuksessa tilojen suunnittelusta niiden viimeistelyyn asti.

Aiemman toimipisteen vuokrasopimuksen päättyessä Espoon Leppävaarassa, Enfolle tarjoutui hyvä tilaisuus muuttaa uusiin, upeisiin tiloihin, jossa kaikille yrityksen toiminnoille suunniteltiin tilat niiden tarpeita vastaaviksi. Uusi toimipaikka on NCC:n rakennuttama Alberga Business Park, joka tarjosi mahdollisuuden toimintojen keskittämiselle yhteen kerrokseen.

Martela vastasi uusien kalusteiden lisäksi työympäristösuunnittelusta, toimituksesta ja asennuksesta, vanhojen kalusteiden ympäristöystävällisestä kierrätyksestä sekä muutosta. Enfon tavoitteena oli siirtyä monitilatoimistoon, joten tiimien tekemän työn luonnetta selvitettiin ennen muuttoa ja sen pohjalta jokaiselle tiimille määriteltiin sopivat työtilat. Suunnittelutyötä ohjasi Enfon motto, The Enfo Way, eli kaiken piti olla yksinkertaista, joustavaa ja fiksua. Yhteistyö Martelan sisustussuunnittelijan kanssa sujui hyvin ja lopputulokseksi saatiin juuri sitä, mitä haluttiin – toimivat ja pirteät tilat.

Monitilatoimisto tarjoaa tilat erilaiseen tekemiseen pienemmillä neliöillä

Uudet toimitilat jaoteltiin pienempiin avotoimistotiloihin sekä liikkuvien työntekijöiden mobiilityöpisteisiin. Lisäksi tiloissa on paljon neuvotteluhuoneita ja puhelinkoppeja sekä erillinen hiljaisen työn alue. Suurimmalla osalla työntekijöistä on nimetty työpiste, mutta käytännössä koko toimistoa voidaan käyttää työskentelyyn. Enfo vuokrasi uuden työympäristön kalusteet ja muun irtaimen toteutuksen aikaisine palveluineen Martelalta Lifecycle -elinkaarivuokrausmallin mukaisesti.

Uudet tilat on suunniteltu siten, että ne mahdollistavat työhön keskittymisen, mutta samalla myös luovat luonnollisia kohtaamisia. Tuttujen työskentelytapojen muutoksesta huolimatta ihmiset ovat olleet tyytyväisiä uusiin tiloihin. Muutokset on otettu hyvin vastaan ja palaute on ollut lähes yksinomaan positiivista.

"Uusissa tiloissa on noin 30% vähemmän neliöitä, mutta tehokkaan tilankäytön ansiosta meillä on nyt kaikki mitä tarvitsemme. Värien käyttö on tuonut toimistoon pirteyttä ja yhteisöllisyyden tunne on vahvistunut muun muassa yhteisen lounge-tilan ja toimintojen keskittymisen myötä."
Nathalie Siivola
Administrative Manager, Enfo Oyj

Mikä on Martela Lifecycle -malli?
Katso video asiakaskokemuksista