Cybercom

CYBERCOM TUKEE TYÖNTEKIJÖIDEN YKSILÖLLISYYTTÄ

Cybercomin pääkonttorissa Tukholman Sveavägenillä työntekijät ovat keskiössä. Arkkitehtitoimisto Tengbom suunnitteli Martela Dynamicin avulla monitilatoimiston, jonka perustana on toimivuus, luovuus ja harmonia. Ajatuksena on, että ihmisen on aina voitava olla kuin kotonaan.

IT-alan yritys Cybercom on johtavia toimijoita tieto- ja viestintätekniikan alalla. Cybercomin palveluiden avulla yritykset ja organisaatiot pääsevät hyödyntämään verkottuneen maailman tarjoamia mahdollisuuksia. Cybercom elää niin kuin opettaa. Vuonna 2014 yritys muutti uusiin tiloihin Tukholman keskustassa, ja nyt tulosta syntyy monitilatoimistossa.
”Saimme koko paketin kerralla”, sanoo Cybercomin henkilöstöjohtaja Cecilia Westerholm Beer.

”Oli monta hyvää syytä valita monitilatoimisto. Ensinnäkin se sopii yrityskulttuuriimme. Cybercomissa kestävä kehitys ja henkilöstön hyvinvointi ovat tärkeällä sijalla. Haluamme erottua sillä, että näemme ihmiset yksilöinä, ja haluamme yritykseen omistautuneita työntekijöitä. Siksi on erittäin tärkeää, että työntekijät viihtyvät ja haluavat olla täällä töissä. Tarjoamalla uuden, luovan työympäristön voimme sitouttaa ja osallistaa henkilöstöä.”

Monitilatoimisto sopi myös toiveeseen pääkonttorin keskeisemmästä sijainnista. Ratkaisun ansiosta yritys pystyi hankkimaan keskeiseltä paikalta tilan samansuuruisella vuokralla kuin ennen − joutumatta tinkimään työtilojen laadusta.
Tärkein uusia tiloja koskeva vaatimuksemme oli joustavuus. Cybercom on innovatiivinen yritys ja toimii alalla, joka muuttuu jatkuvasti. Meidän on arvioitava lähestymistapaamme ja työtapojamme koko ajan. Ensimmäisten kuukausien jälkeen olemme muuttaneet järjestystä jo moneen kertaan.”

Joustavat ja tehokkaat tilat

Jotta monitilatoimisto voitaisiin toteuttaa työntekijän näkökulma huomioon ottaen, ratkaisuksi valittiin Martela Dynamic. Kyseessä on asiakaslähtöinen ratkaisu säilytykseen ja työtiloihin, joka takaa helppokäyttöisyyden ja vaivattomuuden työpäivän aikana. Henkilökortin avulla voi valita kuhunkin tilanteeseen sopivan säilytyksen ja työpöydän, jonka korkeus on sähköisesti säädettävä. Ajatuksena on, että aina voi olla kuin kotonaan, työskentelipä sitten missä päin toimistoa tahansa.

Sisustuskonseptista vastaavat Magnus Lindgren, Torbjörn Höeg ja Linda Wedebrunn arkkitehtitoimisto Tengbomista: ”On ollut innostavaa työskennellä asiakkaan kanssa, jolla on selkeä näkemys. Oleellista on oivaltaa, ettei monitilaratkaisuksi riitä se, että toimistoon hankitaan muutama mukava sohva, vaan kaikki lähtee organisaation työskentelytavoista. Olemme yhdessä saaneet aikaan toimiston, joka on sekä toimiva että visuaalisesti kiehtova.”

Seuraavaksi ratkaisu viedään Cybercomin Malmön-toimistoon. Martela on kehittänyt myös asiakaskohtaisen katalogin, josta paikallistoimistojen työntekijät voivat valita tuotteita uudistuksen yhteydessä.
”Tukholman toimiston perusteella tiedämme jo, että monitilaratkaisu sopii työtapoihimme erinomaisesti”, sanoo Cecilia Westerholm Beer. ”Ei muutos tietenkään täysin kitkatta sujunut. Osa työntekijöistä on suhtautunut hyvin myönteisesti, osa taas epäröinyt, mutta nyt kun olemme tehneet uusissa tiloissa töitä puoli vuotta, kaikki ovat todenneet, että tilat todella toimivat.”

Cecilia Westerholm Beerin mukaan on yksi menestystekijöistä se, ettei toteutuksessa tingitä. ”Päätimme jo alussa, että kaikki tai ei mitään. Meillä ei ole mitään hierarkiaan liittyviä järjestelyjä, vaan kaikki, ihan kaikki, tekevät töitä samoissa tiloissa. Toki meillä on projektitiloja sellaisia asiakkaita varten, joiden työt vaativat luottamuksellisuutta, mutta muuten jokainen aloittaa työpäivänsä samalla tavalla: valitsemalla tarvitsemansa säilytystilan ja työpöydän.”